Monday, August 9, 2010

Uued uudised !

Tsjauuu . Eile oli kohutav torm , mida uudistes üldse ei mainitudki ja mis tuli lihtsalt üliäkki . Meie maja ja aed vigastusi ei saanud, kuna oskasime õigel ajal elektri tervest majast välja lülitada , ainult linnupuur murdus ära ja on nüüd teadmata kadunud :D . Elva on korralikult laastatud . Keegi isegi olevat puu alla jäänud, puid on väga palju maha langenud . Suuremaid vigastusi sai Elva Raudteejaam, kus pole pargis enam ühtegi puud pmts alles. Kõik puud maha kukkunud ja juurtega välja rebitud. Elvas käis nagu orkaan üle. Olevat isegi auto külili keeranud , koolimaja ees on samuti puid palju maha langenud, paljudes majades ei ole voolu, poed on samuti ilma vooluta ja töötab ainult Arbimäe Konsum , automaattankla . Ülejäänutel on elektrikatkestus .See selleks ..
.. Täna hommikul talli minnes märkasime ka seal tormiga kaasnenud laastustöid . Maneeži katus, mis oli veel lõpuni kinnitamata oli ühest otsast lahti rebitud , isegi üks latt, mis oli sinna kinni kruvitud, oli lahti tulnud. Töömeestel olid kurvad näod peas ja koristasid . :(
Hea uudis kaa . Täna sõitsin esimest korda Recordiga. (A) . Ülimõnus . Tegin sammu ja traavi, hetkel ei julgenud veel galoppi teha, kuna ta on veel treeneri poolt ratsastusel ja muidu õpetame talle galoppi erinevat moodi . Esimese korra kohta oli väga hea, klapp oli juba olemas ja saime koostööga väga hästi hakkama . Pöördeid tuleb veel harjutada, aga noore hobuse kohta väga hea . Homme jälle, kui Erika tuleb. :)
Mariane tuli samuti hommikuks Ecusse ja siis vaatas samuti trenni pealt . Peale seda läksime Erikaga Otepääle Neerutisse sõitma . Pidime maastikule minema . Enne kohale jõudmist käisime poes ja läksime vahetasime rehvi ära , kuna tal olid rehvis õhumullid vms . Rehv vahetatud, läksime siis talli . Väga mõnus tall on . Ja ilusad hobused ka , nad tegelevad ka sugutäkkude aretamisega . www.ponimaa.ee peaks kodukas olema . See selleks .. Talli jõudes, oli Erikal kiire, kuna tegemist ja sagimist oli nii palju . Tõime hobused koplist sisse , puhastatud , nägin Keiti . Käisin temaga koos Tamula ratsalaagris mingiaeg . Hobused valmis, läksime käisime korra riietusruumis , jõime vett natuke ja võtsime asjad ning asusime siis maastikule minema . Läksime talli ees selga ja esialgu sõitsime hanereas ja õppisime hobuseid tundma. Sõitsime sammu, traavi ja galoppi . Jõudes metsateele , märkasime, et ka seal oli teinud torm saastustöid . Puid oli teepeal väga palju maha langenud ja alalõpmata pidime kusagilt kõrvalt mööda minema, läbi võsa ja rägastiku . Ühest kohast isegi hüppasime üle, sest muud võimalust polnud . :D .
Siis tuli koht kus inimesed saagisid mahalangenud puid, sest need olid täpselt teepeal ees . Pidime kahest puust üle astuma , kuna need olid suht tihedalt ja okstega siis me ei saanud neist üle hüpata . Viimasest siiski hüppasime üle :D . Järgmisest puust pidime mööduma, minnest läbi oksterägastiku . Mariane suutis ennast ära ka kriipida seal okstega :D .
Tegime veel sammu, traavi ja galoppi ning läksime järveäärde . Ujuma - Nii hobustega kui ka ilma . Väga mõnus oli . Peale ujumist saduldasime jälle hobused ja asusime koduteele .Talli jõudes asetasime asjad oma kohtadele ja jätsime hobused sisse . Ise läksime ujuma . Aga mitte sinna samasse kohta vaid ühte teise, kus oli ka hüppetorn . Seal oli niimõnus ujuda ! Kui tagasi talli jõudsime , ootasid mu isa ja ema- Mind ja Marianet juba seal . Mul oli kõht nii kohutavalt tühi ja asusin ploome sööma, mis meile kaasa oli ostetud :D . Mu vanemad ja Erika rääkisid seal natuke juttu ja asusime siis minupoole . Teel tegime ka ühe peatuse, et tagant pagasnikust ostsida ülesse võileivad . Asusime jälle teele ja koju jõudes olin ma nii väsinud, et jäin teleka ette korraks magama :D . Kui Mariane ema mu maja ette jõudis, saatsin Mariane väravast välja ja tulin ise tuppa , arvutisse muidugi . Nüüd siis kirjutangi siin :D . Teisipäeval lähen vist Ihastesse trenni, kui saan ja siis kolmapäeval lähen Ponimaale sõitma ja õhtul Ihastesse treeningvõistluseid vaatama . Kui saan muidugi . Eks elame-näeme . Muud võimalust pole.
Aga olgu ,nüüd jään siis homset ootama ! :)

No comments:

Post a Comment